Aeroklub
Bela krajina

Aeroklub Bela krajina

Skydiver Ikar Kolpa Summer Bugie 2019

Ponovila se je zgodba včerajšnega dne. Skydive Ikar in Aeroklub Bela krajina sta organizirala na letališču v Prilozju padalske skoke in panoramske vožnje z motornim letalom. Spet sem malo zamudil. Ravno je pristajal Pilatus z Jožetom Vidrihom in padalci so bili že na tleh. Potekala prireditev pod sloganom:

Skydive Ikar Kolpa Summer Boogie 2019

Na letališču je bilo precej živahno. Sandi Grubelič je zatopljen v računalnik.  Matjaž je na koncu platoja s postajo in je vodja letenja. Aero taksi z pilotom Jožetom Brodarom vozi non stop. Danes je interesentov še več, kot včeraj. Srečam gospo Ogulinovo, ki mi kaže diplomo za skok s padalom. Nič, poslikam Zagrebčane, ki so spet tukaj in se napotim proti letališkemu paviljonu. Tam že čakata Aleš in Sandi, kasneje pride se Sašo. Popijemo kavico in mrzlo vodo in že je treba do letal. Padalci se pripravljajo na vkrcanje v Pilatusa. Jože Vidrih je po dolgem času srečal svojega prijatelja Marka Bukovca. Slikam Marka v letalu, kjer neizmerno uživa. Izpod šotora že prihajajo padalci. Na pomožni sedež poleg pilota se vsede Aleš. »Moram to probat ankrt«, mi reče in se pripenja. Padalci vskočijo in Piatus zapelje po stezi. Dobrih 15 minut je treba, da na nebu zagledamo padalce. Vsega je hitro konec in padalci gredo pod cerado zlagat svoja padala.

Potem zagledam Martina in Milana, ki pripravljata svoja motorna padala. Motorja kmalu zahromita in strmo se dvigata v nebo. Kmalu sta izginila za gozdnim robom proti Kolpi.

Takrat je začelo malo bolj pihat in letenja je bilo konec. Nisem več čakal, ampak močno pregret odbrzel domov.

Juš Mihelčič