Aeroklub
Bela krajina

Aeroklub Bela krajina

Zaključek letalske sezone

Vlekel je zmeren severovzhodnik in že je malo dišalo po snegu. To nas ni motilo. Zbrali smo se člani Aerokluba Bela krajina, da zaključimo letalsko sezono na vletišču v Prilozju. Mizo sta Saška in Matjaž postavila kar zunaj.  Saška je skuhala  kavo in postregla s piškotki. Matjaž je potem na kratko opisal dogodke, ki so se zgodili pred kratkim, ko je naš letalski travnik zamenjal lastnika. Pozorno smo poslušali in z povedanim smo bili zadovoljni.

Branko je medtem prinesel velik «protfan« z pečenim janjčkom. Brez tega pri nas Belokranjcih  skoraj ne gre. Janjček je bil baje Rikotov, ki ga je obljubil že prej, a spekel ga je Branko. Ali je bil vzrok kakšna stava ali kaj drugega jaz ne vem. Slišal sem tako mimogrede, ko so letalci zbadali Rikota, kaj je sedaj s tistim janjcem. V glavnem,  sedaj je tu in širil se je omamen vonj iz tiste posode na mizi. Jože je prinesel svoje tri sorte vin in tudi že prej je krožila steklenica z modro frankinjo. Podprli smo se pošteno in pogovor je stekel o marsičem.

Nazadnje je sledilo še slikanje za zgodovino. Kako se je vse skupaj končalo ne vem. Skoraj sem zmrznil in se prej odpeljal domov.

Analiza našega dela med letom bo sledila kasneje. Kronika je že skoraj polna in konec leta bo na razpolago članom.

Prilozje, 17.11. 20118, Juš Mihelčič